Kategori: DİKSİYON

Diksiyon

0 201

Diksiyon Dersleri

Diksiyon Dersleri Seslendirmeye Başlamadan Önce Diksiyon Eğitimi: Öğrenilmesi Gereken Temel Konular Seslendirme sanatında etkileyici bir sese sahip olmak tek başına yeterli değildir. Dinleyicinin metni rahat anlamasını sağlayan doğru telaffuz, kontrollü nefes kullanımı ve…

OKUMAYA DEVAM ET
En Çok Karıştırdığımız Sözcükler
2 319

Karıştırdığımız Kelimeler

Karıştırdığımız Kelimeler Karıştırdığımız Kelimeler Kullandığımız bazı kelimeler birbirine benzeyen kelimelerdir. Anlamlarını bilmeden kullanılan bu kelimeler genellikle karıştırılmaktadır. Konuşma ve diksiyon eğitiminde benzer ses yapısına sahip sözcüklerin doğru kullanımı, anlam aktarımının sağlıklı kurulabilmesi açısından…

OKUMAYA DEVAM ET
5 3705

Seslendirme Sınavı 6

Seslendirme Sınavı 6 Yazılışı ya da söylenişi benzeyen anlamı farklı olan sözcükler seslendirmede  sıkça karşımıza çıkar ve tereddüt yaratır.  Söyleyişte vurgu ya da uzatmalarla farklı anlamlar ortaya çıkartırız. Bu sözcüklerin çok iyi bilinmesi…

OKUMAYA DEVAM ET
Ses Açma
2 558

Ses Açma

Ses Açma “Ses açma” terimi, seslendirme, şan ya da tiyatro gibi sesin yoğun kullanıldığı alanlarda, ses tellerini performansa hazırlama sürecini ifade eder. Nasıl ki sporcular kaslarını ısınmadan ağır egzersizlere başlamazsa, ses sanatçıları da…

OKUMAYA DEVAM ET
TRT Seslendirme Başvurusu
54 1339

TRT’de Diksiyon Seslendirme Dersleri

TRT’de Diksiyon Seslendirme Dersleri Başlıyor     TRT Genel Müdürü imzası taşıyan sertifika ister misin ? TRT’de Diksiyon Seslendirme Dersleri Başlıyor. Eğitim yuvası olma özelliğini kaybetmeye TRT her yaştan insana yüz yüze ve…

OKUMAYA DEVAM ET
Seslendirme Yapmak İstiyorum
1 341

Seslendirme Yapmak İstiyorum

Seslendirme Yapmak İstiyorum         Seslendirme Yapmak İstiyorum Seslendirme Yapmak İsteyen Gençlere Yönelik Temel Öneriler Seslendirme sanatı, yalnızca doğru ve güzel konuşmayı değil, sesi bir anlatım aracına dönüştürmeyi gerektirir. Dijitalleşmeyle birlikte…

OKUMAYA DEVAM ET